Το κλινικό έργο της ουρολογικής κλινικής είναι πολύπλευρο και περιλαμβάνει την καθημερινή διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων, την αντιμετώπιση τακτικών, χρονίων και επειγόντων ουρολογικών παθήσεων καθώς και την επιστημονική και εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Η κλινική μας καλύπτει την καθημερινή λειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων του ΓΝΑ “Ο Ευαγγελισμός” και του ΓΝΑ “Πολυκλινική” με προγραμματισμένα ραντεβού ασθενών από όλη την ελληνική επικράτεια.

Συμμετέχοντας στο σύστημα γενικών εφημεριών του ΓΝΑ “Ο Ευαγγελισμός” αντιμετωπίζει με επιτυχία τον ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό των επειγόντων περιστατικών, συπεριλαμβανομένων και των διακομιδών ασθενών από άλλα νοσοκομεία.

Επιπλέον η ουρολογική κλινική διαθέτει καθημερινά 1 με 2 χειρουργικές αίθουσες για κλασσικές ανοικτές, λαπαροσκοπικές,  διουρηθρικές, ενδοσκοπικές και διαδερμικές επεμβάσεις. Επιπλέον επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν καθημερινά. Οι χειρουργικές αίθουσες είναι νεόδμητες και υπερσύχρονες, πλήρως εξοπλισμένες με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό.

Το κλινικό έργο της κλινικής συμπληρώνεται με την εκπαιδευτική δραστηριότητα, είτε την μορφή βιβλιογραφικής ενημέρωσης, είτε την παρουσίαση συγκεκριμένου θέματος, αλλά και με την εκτενή παρουσίαση και συζήτηση των περιστατικών του τμήματος. Υπάρχει επίσης τακτική συμμετοχή σε εγχώρια και διεθνή συνέδριακαθώς και σε ερευνητικά πρωτόκολλα. Τα τρέχοντα ερευνητικά πρωτόκολλα αφορούν κυρίως τον προστατικό καρκίνο.

Το ουρολογικότμήμαέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινή λειτουργία ενός μεγάλου τριτοβάθμιου νοσοκομείου με πολλαπλές απαιτήσεις όπως είναι το ΓΝΑ “Ο Ευαγγελισμός”. Η συνεργασία με τα υπόλοιπα τμήματα του νοσκομείου είναι άριστη διασφαλίζοντας την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των περιστατικών.

Η λειτουργία της κλινικής μας είναι πάντα ανθρωποκεντρική, με σκοπό την βέλτιστη ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα των ασθενών, η οποία επιτυγχάνεται με την άρτια συνεργασία του έμπειρου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του τμήματος.

Έχοντας μακρά εμπειρία ετών, άρτιο εξοπλισμό, εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η ουρολογική κλινική του ΓΝΑ “Ο Ευαγγελισμός” παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες προς τους πολίτες σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες της σύγχρονης ουρολογίας αλλά και εφαρμόζοντας νέες και αξιόπιστες επιστημονικές μεθόδους παραμένοντας πάντα στην αιχμή των εξελίξεων.

Η κλινική μας έχοντας μακρόχρονη παράδοση, μεγάλη εμπειρία και εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πραγματοποιεί με επιτυχία χειρουργικές επεμβάσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα της σύγχρονης ουρολογίας.

Λειτουργούν 7 χειρουργικές αίθουσες εβδομαδιαίως για επεμβάσεις υπό γενική αναισθησία, καθώς 2 αίθουσες καθημερινά για επεμβάσεις υπό τοπική-περιοχική αναισθησία.

Επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις μπορούν να διενεργηθούν καθημερινά.

Ενδεικτικά αναφέρονται παρακάτω οι χειρουργικές επεμβάσεις που διενεργούνται στην κλινική μας:

Επεμβάσεις για την αντιμετώπιση του καρκίνου κύστης

Επεμβάσεις για την αντιμετώπιση του καρκίνου προστάτη

Επεμβάσεις για την αντιμετώπιση του καρκίνου όρχεως

Επεμβάσεις για την αντιμετώπιση του καρκίνου πέους

Επεμβάσεις για την αντιμετώπιση του καρκίνου νεφρού και ουρητήρα

Επεμβάσεις Για Την Αντιμετώπιση Μη Ογκολογικών Παθήσεων Του Νεφρού Και Ουρητήρα

Επεμβάσεις για την αντιμετώπιση παθήσεων επινεφριδίων

Επεμβάσεις για την αντιμετώπιση λιθίασης ουροποιητικού

Επεμβάσεις για την αντιμετώπιση λίθων στον νεφρό

Επεμβάσεις για την αντιμετώπιση λίθων στον ουρητήρα

Επεμβάσεις Για Την Αντιμετώπιση λίθων ουροδόχου κύστεως

Επεμβάσεις για την αντιμετώπιση καλοήθους υπερπλασίας προστάτη

Επεμβάσεις για την αντιμετώπιση ακράτειας ούρων

Επεμβάσεις για την αντιμετώπιση στενώματος ουρήθρας

Επεμβάσεις για την αντιμετώπιση στενώματος του αυχένα ουροδόχου κύστης

Επεμβάσεις για την αντιμετώπιση υπογονιμότητας

Επεμβάσεις για την αντιμετώπιση στυτικής δυσλειτουργίας

Επεμβάσεις για την αντιμετώπιση παθήσεων γεννητικών οργάνων άνδρα

Επανορθωτικές επεμβάσεις

Επεμβάσεις κατά την μεταμόσχευση νεφρού

Επεμβάσεις μεγάλης βαρύτητας